Foto: Publicitātes attēli
"Sadales tīkls", sekojot līdzi meteorologu sniegtajai informācijai un gatavojoties prognozētājai vētrai, jau no svētdienas pēcpusdienas pastiprināti strādā valsts Ziemeļaustrumu un Austrumu daļā, kur gaidāms spēcīgs vējš, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

AS "Sadales tīkls" aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem stipra vēja un vētras laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem.

Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, pirmdien, 4. novembrī rītā, Latvijas Austrumu un Ziemeļaustrumu rajonos gaidāms stiprs vējš, ar brāzmām līdz 19-24 metriem sekundē. Dažviet Latgalē, Vidzemē un Sēlijā vēja brāzmas var sasniegt 25-27 metrus sekundē, līdz ar to var tikt izraisīti bojājumi arī elektrotīklā.

Reaģējot uz prognozēm, AS "Sadales tīkls" pārstāvji jau kopš svētdienas pēcpusdienas sazinās ar vietējām pašvaldībām, informējot par gatavību iesaistīties vētras radīto seku novēršanā, kā arī elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un reģionu tehniskā virziena personāls Ziemeļaustrumu un Austrumu daļā strādā pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību novērst iespējamos bojājumus zemsprieguma 0,4kV (kilovolti) un vidējā sprieguma 20kV (kilovolti) gaisvadu elektrolīnijās.

AS "Sadales tīkls" brīdina iedzīvotājus, ka vētras laikā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību. Netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Avārijas atslēgumu gadījumā sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā – vispirms elektroapgāde tiek atjaunota sabiedriskas nozīmes objektiem – slimnīcām, skolām, bērnudārziem, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā- vētras laikā uz elektrolīnijas nogāzies koks vai pārrauti elektrolīnijas vadi, nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā vētra bez elektrības atstājusi 100 000 mājsaimniecību, un pilnībā visiem vētras upuriem elektrību izdevās atjaunot tikai piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!