Foto: Publicitātes foto
2. novembrī Valkas pilsētas kultūras nama skatuvi pieskandināja teatrāli uzvedumi - visas dienas garumā notika novada amatierteātru parāde "...teātrī kā dzīvē, dzīvē kā teātrī...".

Skatītājiem ieejas biļete nebija jāpērk, tomēr ikviens pēc savām iespējām un vēlēšanās varēja atstāt ziedojumu "Teātru rekvizītu iegādei". Atverot ziedojumu kārbu, komisija konstatēja, ka kopējā saziedotā summa ir 76,20 lati. Paldies visiem ziedotājiem!

Galvenā šīs dienas ideja un ieguvums – iespēja pagastu teātriem izrādīt savu vaļasprieku uz lielās skatuves, satikties ar pārējiem kolektīviem, saprast savas iespējas un novērtēt citu sniegumu.

Iestudējumu parādes mērķis bija ne tikai saņemt profesionālu vērtējumu, bet arī saglabāt un pilnveidot amatierteātru tradīciju un darbību novadā.

Režisori pēc katras izrādes kopā ar Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru mākslas eksperti Daci Vilni, Latvijas Nacionālā teātra režisoru Jāni Kaijaku un Valkas pilsētas teātra režisoru Aivaru Ikšeli izvērtēja redzēto, pārrunāja būtiskas lietas, kas uzlabotu aktieru darbošanos izrādē.

Valkas novada amatierteātru parādē piedalījās Ērģemes bērnu teātris, Ērģemes amatierteātris, amatierteātris "Rūdis", Zvārtavas amatierteātris, Kārķu amatierteātris un Vijciema amatierteātris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!