Foto: Publicitātes foto

Novembra sākumā Viesītē pirmo reizi viesojās Somijas labdarības organizācijas pārstāvji: Soren Lönnegren, Guy Sundström un Berndt Lindblom.

"Humānās palīdzības sniedzēji nemēdz lielīties ar saviem darbiem, taču viņu veikums ir neatsverams," tā par Somijas pārstāvju vizīti saka Viesītes sociālā dienesta vadītāja Sarmīte Matačina.

Runājot par brauciena pievienoto vērtību, Viesītes novada sociālais dienests norāda, ka, pirmkārt, neatsverams atbalsts ir piegādātie tehniskie līdzekļi: ratiņkrēsli, spieķi, sanitārās preces. Otrkārt, jaunās māmiņas saņēmušas "baby box" - kastes, kurās ir viss vajadzīgais jaundzimušajam līdz viena gada vecumam.

Vizītes laikā kungi apmeklēja SIA "Viesītes veselības un sociālās aprūpes centrs". Turp tika nogādātas gultas, kuras paši dziedot skrūvēja un sanesa. Raugoties uz centra telpām un esošo sistēmu, viesi bija pārsteigti par to, cik mazs atbalsts sociālajai sfērai nāk no valsts.

Īsi pirms došanās mājup, Somijas pārstāvji apraudzīja arī ģimeni, kurā aug bērns ar invaliditāti. Pateicoties viņu dāsnumam, pēc divu gadu gaidīšanas rindā, beidzot Adriana tiks pie ratiņkrēsla.

Sociālā dienesta pārstāvji informē, ka sadarbības iniciatore bijusi Viesītes vidusskolas absolvente Ieva Vimba, kas Alūksnē ar Somijas labvēļiem sadarbojas jau sešus gadus. Veiksmīgi aizvadītā nedēļas nogale Viesītē, pēc Sarmītes un Sorena Lonnegrena vārdiem, ir labas draudzības sākums, jo abas puses ir atvērtas turpmākai sadarbībai.

Pateicības vārdus uz Somijas pilsētu Ekenesu sūta arī Viesītes novada domes priekšsēdētājs Jānis Dimitrijevs, norādot, ka mazai pašvaldībai tas ir neatsverams atbalsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!