Foto: DELFI Aculiecinieks
"Dzimšanas dienā šogad pirmo dāvanu saņēmu no sava puiša. Jau no paša rīta viņš kaut kur aizbrauca "darīšanās" un drīz atgriezās ar milzīgu papīra tīstokli. Tur bija ziedi: 25 garas spilgti rozā rozes. Iepriecināta es paķēru tīstokli un skrēju uz virtuvi," stāsta "DELFI Aculiecinieka" lasītāja Anastasija.

"Tādam pušķim atbilstoša vāze neatradās, tāpēc es pielēju ar ūdeni trīslitru burku. Tad sāku apgriezt ziediem kātus un likt burkā.

Pirmais ziediņš, ko paņēmu rokās, bija absolūti pliks, tas ir, bez lapām. Kamēr es to apgriezu, mēs ar puisi nosmējāmies, ka skopais pārdevējs noslēpis tādu "brāķētu kroplīti" starp normāliem ziediem. Bet otrais zieds neizrādījās necik labāks. Un tāpat arī trešais, ceturtais un piektais. Labākajā gadījumā pie kāta bija divas trīs lapiņas.

Es ielūkojos tīstoklī, lai saprastu, kāda ir normālo un pliko ziedu attiecība, un ieraudzīju tur veselu lapu kaudzi. Visi ziediem bija lapas, bet maģiskā veidā tās nokrita, līdzko ziedu paņēmu rokās.

Galu galā man sanāca pušķis no plikiem vai gandrīz plikiem kātiem un solīda lapu kaudze.

Svētku noskaņa bija pabojāta, īpaši manam puisim, kurš speciāli bija cēlies agrāk, lai pirmais pagūtu mani apsveikt svētkos un uzdāvinātu visskaistāko pušķi.

Ziedi tika nopirkti 6. novembrī kādā ziedu bāzē Daugavas labajā krastā. Taisnības labad teikšu, ka šajā bāzē mēs arī agrāk bieži esam pirkuši ziedus un vienmēr esam bijuši apmierināti.

"Delfi Aculiecinieka" lasītājiem iesaku ļoti uzmanīgi aplūkot ziedus pērkot. Viens ir nopirkt nekvalitatīvu lietu sev, un pavisam cits – pasniegt to kādam dāvanā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!