Foto: DELFI
Pasaules plašsaziņas līdzekļi trešdien pirmajās lapās un galvenajos sižetos plaši apraksta Latvijas premjera Valda Dombrovska (V) atkāpšanos no amata.

Tā, piemēram, britu raidsabiedrība BBC, amerikāņu CNN un krievu "Komersant.ru" raksta, ka premjeram nācies atkāpties, uzņemoties atbildību par Zolitūdes traģisko veikala jumta sabrukšanu.

Arī "The Times" raksta, ka Latvijas līderim jānoliek pilnvaras, fonā plaši aprakstot traģiskos notikumus Zolitūdē. Savukārt ziņu aģentūra "Retuers" ziņo, ka pēc Dombrovska atkāpšanās valsts nonākusi politiskā neskaidrības laikā, kas notiek tikai neilgu laiku pirms iestāšanās eirozonā.

"USA Today" raksta, ka Dombrovskis ir uzņēmies pilnu atbildību par pēdējo dekāžu traģiskāko jumta iegruvuma traģēdiju Eiropā.  "France24" savā publikācijā piemin, ka ne tikai Dombrovskis, bet visa valdība ir uzņēmusies politisko atbildību par traģisko notikumu Zolitūdē.

Jau ziņots, ka premjers Dombrovskis trešdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, savu rīcību skaidrodams ar atbildības uzņemšanos par Zolitūdes traģēdiju.

Dombrovskim kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē bija izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, vairāku Saeimas sasaukumu laikā.

Dombrovska pirmo valdību apstiprināja 2009.gada 12.martā, otro - 2010.gada rudenī, bet trešo viņa vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!