Foto: Publicitātes foto
27. novembrī domes sēdē apstiprināts Ikšķiles novada pašvaldības Ētikas kodekss, kura mērķis ir sekmēt likumīgu, godprātīgu un efektīvu pašvaldības darbu novada iedzīvotāju interesēs, uzlabot darba kultūru un vairot novada iedzīvotāju cieņu un uzticību pašvaldībai.

Ētikas kodekss nosaka pašvaldības domes deputātu, pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbinieku, kā arī pašvaldības kapitālsabiedrību valdes locekļu un darbinieku profesionālās ētikas vērtības un principus, pienākumus, atbildību un uzvedības standartus, kas jāievēro attieksmē pret amata pienākumiem, saskarsmē ar pašvaldības apmeklētājiem, sadarbības partneriem, vadību, padotajiem un kolēģiem. Ētikas kodeksā ietverti arī norādījumi interešu konflikta novēršanai.

Tika apstiprināts arī Ikšķiles novada pašvaldības Ētikas komisijas Nolikums un komisijas sastāvs: Zane Bēķe, Arvīds Akmanis, Janīna Liepiņa, Ilze Kozule un Madara Vēverbrante. Komisija risinās ētiska rakstura konfliktus, izskatīs saņemtos iesniegumus un sūdzības un ierosinās disciplinārsodu piemērošanu par Ētikas kodeksa pārkāpumiem.

Ētikas kodekss būs saistošs visiem darbiniekiem un būs pašvaldības darba organizācijas sastāvdaļa. Ētikas kodekss tiks publicēts Ikšķiles novada pašvaldības mājas lapā, un ar to varēs iepazīties visi novada iedzīvotāji.

"Manuprāt, Ētikas kodekss būs nozīmīgs ne tikai deputātiem un pašvaldības darbiniekiem, bet arī iedzīvotājiem, jo konflikta situācijā, ja tāda izveidosies, apmeklētāji varēs gūt aizstāvību un zinās, pie kā vērsties," norāda komisijas locekle, Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Zane Bēķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!