Foto: LETA
Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V) uzskata, ka Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) bija jāpaliek amatā un jāuzrauga darbs, lai Zolitūdes traģēdijas apstākļi tiktu ātrāk izmeklēti un novērsti.

Kā sacīja Aizsardzības ministrijas (AM) preses pārstāve Inga Saliniece, ministrs uzskata, ka, raugoties no valstiskā viedokļa, premjeram bija jāpaliek amatā un jāuzrauga darbs, lai Zolitūdes traģēdijas apstākļi tiktu ātrāk izmeklēti un novērsti. Dombrovskis no visiem premjeriem Latvijā ir iemantojis vislielāko uzticamības pakāpi un viņa vadībā šis darbs varēja tikt novests līdz galam, uzsver Pabriks.

Ministrs gan saprotot sarežģīto situāciju, kādā Dombrovskis pēdējo nedēļu ir atradies, koordinējot glābšanas darbus, kas ir bijis ļoti smagi un morāli grūti. Turpmāk esot jāsaglabā veselais saprāts un vēsa galva, lai būtiskās lietas netiktu aizēnotas.

Patlaban esot pāragri komentēt, kā notiks jaunās valdības veidošana. Par to, visticamāk, varēs runāt tikai nākamnedēļ, piebilda Pabriks.

Jau ziņots, ka Dombrovskis vakar pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja par atkāpšanos no amata.

Premjers skaidroja, ka tādā veidā viņš uzņemas politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kurā gāja bojā 54 cilvēki. Nepieciešama valdība, kas saņem Saeimas vairākuma atbalstu un spēj risināt situāciju, kas ir izveidojusies valstī, atzina Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!