Adventes pirmās svētdienas vakarā, 1. decembrī, Talsos tika iedegta lielā svētku egle, kas rotāta ar Talsu Valsts ģimnāzijas un Talsu sākumskolas skolēnu un skolotāju izgatavotajiem rotājumiem – latvju zīmēm.

Neticami, bet ģimnāzijas mājturības kabinets kādu brīdi tika pārvērsts rūķu darbnīcā, kur skolēni grieza, zāģēja, līmēja, krāsoja latviešu folklorā un kultūrā tik nozīmīgas figūras. Skolotājs Jānis Bērziņš var būt gandarīts, ka 199 roku pāri no 11 klasēm un divu skolu skolotāju saimes iesaistījās šā svētīgā darbiņa veikšanā.

Māksliniecei Antrai Auziņai nebūt nenācās viegli izdaiļot 13 metrus augsto svētku egli un koordinēt visu rotājumu un virteņu nonākšanu kuplajos skujkoka zaros. Bet prieks un gandarījums, ka lietainais un vējainais vakars netraucēja tik plašam ļaužu pulkam atnākt un sagaidīt iemirdzamies brīnumu.

Pirms lielās Ziemassvētku egles iedegšanas laba vēlējumus klātesošajiem teica domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus un gluži kā Ziemassvētku vecītis dāvāja saldumus visiem čaklajiem rokdarbniekiem, skanīgo balsu īpašniekiem un raita deju soļa pratējiem, kas palīdzēja egli ietērpt mirdzošā rotā un darīja pasākumu krāšņāku.

Visi sanākušie ar lielu prieku sagaidīja īpašo "Eņģeļu ekspresi", kas šogad viesojas 26 dažādās Latvijas pilsētās ar labdarības pasākumiem, lai smagi slimu bērnu ģimenēs ienestu cerību un spēku. Latvijas Neatkarīgās televīzijas ētera personība Edgars Barbaks izteica prieku un atzinību talseniekiem, kas tik kuplā pulkā bija ieradušies, lai sniegtu savu atbalstu tiem, kam tas tik ļoti nepieciešams.

Ikvienam labdarim ir iespēja turpināt sniegt savu atbalstu gan veikalos "Rimi", gan "Swedbank" telpās, gan Talsu tautas namā, kur izvietotas "Eņģeļu pār Latviju " ziedojumu kastītes.

Jau pulksten 11 svētdienas rītā Radošajā sētā sākās rosība, tur radošajās darbnīcās interesenti centās izgatavot Ziemassvētku eņģeļus un dažādus svētku rotājumus, bet nedaudz vēlāk no malu malām ieradās amatnieki un čaklu roku īpašnieki, lai Ziemassvētku tirdziņā piedāvātu iegādāties amatniecības izstrādājumus, piparkūkas, sveces un citas Ziemassvētku gaidīšanas laikam nepieciešamās lietas.

Talsu tautas namā simbolisko sveci Adventes vainagā iededza Niks Matvējevs, kas šo brīnumaino laiku izdziedāja koncertā "Vēstules Dievam". Bet, krēslai iestājoties, tautas namā sākās jautrība un bērnu čalas, jo kopā ar viesiem no Smurfu ciema jautrībās iesaistījās bērnu vokālā studija "Tonis" un modes deju studija "Elfas", un, protams, visi, visi, kuri vēlējās nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim!

Adventes laiks Radošajā sētā un Talsu tautas namā tiks svētīts katru svētdienu kopā ar kristīgajām draudzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!