Foto: LETA
Demisionējušā premjera Valda Dombrovska pārstāvētās partijas "Vienotība" valde nolēmusi valdības vadītāja amatam pieteikt veselus trīs kandidātus – aizsardzības ministru Arti Pabriku, Eiropas Parlamenta deputātu Krišjāni Kariņu un Dombrovska padomnieku Intu Dālderi.

Viens no kandidātiem - Pabriks - pirmdienas vakarā intervijā Latvijas Televīzijas "Panorāmai" mazliet ironiski norādīja, ka trīs kandidātu izvirzīšanu Latvijas politikā aizsākusi Zaļo un zemnieku savienība, kas paziņojusi, ka tai ir trīs Ministru prezidenta amata kandidāti - Jānis Dūklavs, Raimonds Vējonis un Uldis Augulis.

Pats Pabriks atzīst, ka vēl gluži nesen neesot pat domājis par valdības vadīšanu, taču tagad nolēmis ņemt paraugu no Latvijas ilglaicīgākā premjera - Dombrovska, kurš arī savulaik nemaz neesot plānojis uzņemties Ministru kabineta vadīšanu.

Vērtējot savas izredzes ieņemt premjera amatu, Pabriks teica: "Kā liktenis, kā sabiedrība, kā koalīcija lems." Savas attiecības ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, kuram, saskaņā ar Satversmi, ir jāizvirza jaunais Ministru prezidents, Pabriks raksturo kā ļoti lietišķas.

"Delfi" jau ziņoja, ka 27. novembrī par atkāpšanos paziņoja Dombrovskis, kuram šis bija jau trešais pilnvaru termiņš valdības vadītāja amatā. Šādi premjers uzņēmies politisko atbildību par 21. novembrī notikušo Zolitūdes traģēdiju, kura laupīja vismaz 54 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!