Sekojot Cēsu piemēram un domājot par jauniešu dzīves attīstīšanu, Priekuļu novada dome pieņēmusi lēmumu no nākamā gada izveidot jauniešu domi, kas būs aicināta iesaistīties pašvaldības lēmumu pieņemšanā.

Cēsu un Vidzemes ziņu portāls eDruva.lv raksta, ka domes veidošana uzticēta Priekuļu pašvaldības jaunatnes lietu speciālistei Lienei Vecgailei, kura uzsver, ka Priekuļu novada pašvaldība ir draudzīga bērniem un jauniešiem.

Te nodrošināta iespēja saņemt kvalitatīvu izglītību, aktīvi un interesanti pavadīt brīvo laiku, sportot. Tomēr būtiski, lai pašvaldība saņemtu atbalstu arī no pašiem jauniešiem. "Līdz ar jauniešu domes izveidošanu jauniešiem būs iespēja nodrošināt interešu un vajadzību pārstāvniecību, piedāvājot dažādu problēmu risinājumus no sava skatupunkta," stāsta Liene.

Domē iesaistīties bija aicināti jaunieši no visiem novada pagastiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem.

"Nav svarīgi, vai jaunietis mācās, strādā vai ir darba meklējumos. Galvenais ir vēlēšanās darboties un uzlabot ikdienu novadā. Esmu gandarīta, ka jau saņemti vairāki pieteikumi, jo patiesībā biju nobažījusies, ka pašai būs jābrauc pa pagastiem un jaunieši jāķer teju pie rokas. Taču tas tā nav," atzīst jaunatnes lietu speciāliste.

Viņa uzskata, ka ikvienā novadā ir būtiski, lai darbotos jauniešu dome, tādējādi palīdzot arī pašvaldībai. Viņasprāt, Priekuļu novadā jaunieši var darīt daudz: veidot pasākumus, rīkot pieredzes braucienus un daudz ko citu. Sevišķi tāpēc, ka ir gan vidusskola, gan tehnikums, kuros mācās jaunieši.

Pirmais darbs, pie kā varētu ķerties klāt jauniešu dome, ir pasākumu plānošana. Liene akcentē, ka jauniešiem ir būtiski labi un kvalitatīvi atpūsties un izklaidēties. "Tad arī būs vēlme darīt un atbalstīt nopietnākas lietas," viņa pārliecināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!