Foto: F64
Manifestu "Par jaunu politiku Latvijā", ar kuru klajā nācis Ainārs Šlesers, parakstījis arī komponists Imants Kalniņš, viņa bijušais partijas biedrs un "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" kādreizējais vadītājs Jānis Straume, kā arī Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš, portālu "Delfi" informēja partijā.

"Ziniet, šis manifests un nācijas izlīguma ideja ir tik atbilstoši esošajai situācijai Latvijā, ka varu parakstīties zem katra vārda. Tādēļ man šķiet, ka te pat nekādi paskaidrojumi – kas? un kāpēc? – vairs nav vajadzīgi," pauž Kalniņš.

Manifestā "Par jaunu politiku Latvijā", tiek uzsvērts, ka nākotnes vārdā Latvijā ir vajadzīgs nācijas izlīgums - ne tikai sadzīves līmenī, bet arī politikā, kur valda mūžīga šķelšanās, kas traucē Latvijas attīstībai un izaugsmei. Šāds izlīgums vajadzīgs ne tikai paaudžu un tautību starpā, bet arī mērķu un metožu izvēlē. Nacionālā izlīguma mērķis ir jauna politiska koalīcija, kuru vadīs racionāli domājoši Latvijas patrioti, nevis šķeltnieki un nacionālradikāli populisti.

"Mums ir jābeidz nodarboties ar nenozīmīgiem sīkumiem un ir jāpārtrauc naidot mūsu mazās valsts iedzīvotājus. Jākoncentrējas uz tiem jautājumiem, kas dod labumu visai tautai," papildina Siliņš.

"Aicināšu jebkuras nacionalitātes sev pazīstamus cilvēkus pievienoties šim manifestam gan ar parakstu, gan ar darbu. Vienīgais, ko mums nevajag – tie ir galējo radikāļu Raivja Dzintara un Vladimira Lindermaņa maigās okupācijas atbalstītāju paraksti," norādījis bijušais Saeimas spīkers Straume.

Jau ziņots, ka 30.novembrī Rīgā notikušajā partijas "Vienoti Latvijai" kongresā par partijas priekšsēdētāju vienbalsīgi tika ievēlēts Šlesers. Kongresā tika pieņemts manifests "Par jaunu politiku Latvijā", kurā tiek uzsvērts, ka nākotnes vārdā Latvijā ir vajadzīgs nācijas izlīgums - ne tikai sadzīves līmenī, kurā tas jau ir, cik politikā, kur valda mūžīga šķelšanās, kas traucē Latvijas attīstībai un izaugsmei.

"Vienoti Latvijai" vēlētāju intereses pārstāv Ilūkstes, Krāslavas, Viļakas, Viļānu, Madonas, Ropažu un Dagdas novados, kā arī Rēzeknes pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!