Foto: Publicitātes foto
Šodien, 13. decembrī, Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 115 atklāta rekonstruētā Rēzeknes Augstskolas vēsturiskā ēka.

Ēkas rekonstrukcijas projekts tika aizsākts jau 2006. gadā un tas tika finansēts no valsts investīciju programmas laikposmā no 2005. līdz 2009.gadam, piešķirot 3 184 085 latu.

2010. gadā valsts programmas finansēšana tika pārtraukta, taču, neraugoties uz to, augstskolas vadība meklēja risinājumus, lai saņemtu finansējumu un nodotu ēku ekspluatācijā.

Plānotā celtnes nodošana iekavējās, taču šobrīd tagadējie un topošie studenti varēs studēt ēkā, kura ir ne vien ar savu vēsturi, bet arī ieguvusi mūsdienīgus dizaina risinājumus; tā ir piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, pilnībā aprīkota ar visu nepieciešamo studiju procesam.

Gandrīz 5 tūkstošu kvadrātmetru platībā tiks izvietotas auditorijas, augstskolas administratīvie kabineti, laboratorijas.

Augstskolas vēsturiskā ēka Atbrīvošanas alejā 115 ir iekļauta valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā kā valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. Tā ir viena no nozīmīgākajām pirmās Latvijas laika sabiedriskajām celtnēm, pazīstamā Latvijas arhitekta profesora Paula Kundziņa projektētais Rēzeknes Skolotāju institūts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!