Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Premjera amatam izvirzītā Laimdota Straujuma (V) ir izglītots un ekonomiski zinošs cilvēks, taču "nedaudz uztrauc tas, ka viņai kā sievietei var pietrūkt stingras vīrišķīgas rokas situācijā, kad katrs cenšas vilkt deķi uz savu pusi", biznesa portālam "Nozare.lv" norāda Latvijas Autoostu un reģionālo pārvadātāju asociācijas (LARPA) pārstāvis Uldis Kolužs.

Vienlaikus Kolužs skaidro, ka reizē ar Straujumas nominēšanu viņu priecē izskanējusī informācija, ka jaunajā valdībā varētu strādāt arī pašreizējais satiksmes ministrs Anrijs Matīss, kurš pasažieru pārvadājumu jomā orientējas un savus solījumus ir pildījis.

Līdz ar to, arī sākot strādāt jaunajai valdībai, nozarē nekādas būtiskas problēmas nevarētu būt, skaidro Kolužs.

Uzņēmumā VAS "Latvijas Dzelzceļš" savukārt norādīja, ka konkrētas personālijas nevērtēs, taču atzīst, ka cer, ka jaunajai premjerei būs izpratne par kopējo tranzīta biznesa sfēru un lielo uzņēmumu problēmām, kas ļautu nozarei tālāk attīstīties.

Kā ziņots, valsts prezidents Andris Bērziņš šodien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību.

Līdzšinējais premjers Valdis Dombrovskis (V) 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!