Foto: LETA

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieļauj, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums atkārtoti atlaist KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, var novest pie paša Streļčenoka atlaišanas.

Tiesa gan, pamats vērtēt Streļčenoka atbilstību ieņemamajam amatam būšot tikai tad, ja atklāsies, ka KNAB priekšnieka rīkojums ir izdots prettiesiski, norādīja premjers.

Dombrovskis īpaši uzsver, ka pagājušā nedēļā pieņemtais lēmums, ar kuru tika atcelts Streļčenoka 20. decembra rīkojums par Strīķes atlaišanu, tapis pēc pēcpārbaudes, kura notikusi, pamatojoties uz Strīķes iesniegto sūdzību.

Pagaidām KNAB pārraugošais premjers neesot saņēmis nedz jauno KNAB priekšnieka rīkojumu par Strīķes atlaišanu, nedz sūdzību par šo rīkojumu. "Tagad ir jauns rīkojums, jauna situācija un man nav neviena dokumenta, lai es varētu komentēt turpmākos soļus," teica Dombrovskis.

"Varu paust tikai nožēlu par to, ka Streļčenoks turpina eskalēt konfliktu un tādējādi graut KNAB reputāciju," trešdienas rītā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja premjers.

Viņaprāt, gadījumā, ja Streļčenoka atkārtotā lēmuma pēcpārbaudē atklāsies, ka arī jaunais KNAB priekšnieka rīkojums bijis prettiesisks, tas var būt par pamatu, lai rosinātu jautājumu par paša Streļčenoka atlaišanu. "Ja amatpersona vairākkārtīgi pieņem prettiesiskus lēmumus, tas var būt par pamatu lemšanai par pašas amatpersonas atbilstību amatam," skaidro Dombrovskis.

Delfi" jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā Ministru prezidents, pamatojoties uz Streļčenoka pieļautajiem tiesību aktu pārkāpumiem, atcēla KNAB vadītāja 20. decembra  rīkojumu par Strīķes atlaišanu. Tomēr otrdien, 14. janvārī Streļčenoks atkārtoti uzteica darbu savai vietniecei.   

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!