Foto: PantherMedia/Scanpix
Iepriekšējais gads parādījis pozitīvu tendenci. Laikā, kad novads vēl tikai veidojās, pašvaldības attīstības indekss bija negatīvs. Savukārt tagad - tas ir pozitīvs, laikrakstam "Liesma" teicis Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis.

Kocēnu novads starp 119 Latvijas pašvaldībām, pamatojoties uz virkni rādītāju, tostarp uzņēmēju un iedzīvotāju aktivitāti, infrastruktūras attīstību, bezdarba līmeni, rangu tabulā ierindojies atrodas augstajā piektajā vietā.

"Virs mums ir tikai Jūrmala un Ventspils, kā arī divi Pierīgas novadi. Esam atzīti par dinamiski un strauji augošu novadu," ne bez lepnuma laikrakstam stāsta domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis.

Zīmīgi, ka budžeta ieņēmumu sadaļā nodokļi esot tikai trešajā pozīcijā — ievērojamu finansiālu atspaidu devuši pašvaldības noslēgtie īpašumu nomas līgumi.

Šie līdzekļi devuši iespēju siltināt skolu ēkas, izbūvēt divslīpu jumtus un uzlabot energoefektivitāti bērnudārzu ēkām. Šogad, piesaistot jaunus investorus, kam Kocēnu novada teritorija liekas uzņēmējdarbībai pievilcīga, plānotas arī citas aktivitātes.

Saskaņā ar Kocēnu vadītāja teikto, arvien vairāk ģimeņu darbspējīgā vecumā ar bērniem no dažādām Latvijas malām kā savu dzīvesvietu izvēlas dzīvot tieši šajā novadā. Pat no Kurzemes puses. Interese esot kā par dzīvokļa īri, tā arī par iespējām būvēt privātmāju.

Šāda iespēja arī ir. Pašlaik tiek sagatavoti seši būvgabali, un jau notikusi to izsole. Pašvaldībai atliek vien iekārtot iela un nepieciešamās komunikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!