Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu un darbinieku arodbiedrība lūgs premjeram Valdim Dombrovskim (V) izvērtēt KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmuma tiesiskumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atkārtotu atbrīvošanu no amata, aģentūrai LETA pastāstīja arodbiedrības vadītāja Kristīne Griga.

Šādu lēmumu šodien pieņēma arodbiedrības valde. Vēl pirms arodbiedrības lēmuma premjera Valda Dombrovska (V) preses sekretārs Mārtiņš Panke teica, ka pēc Streļčenoka rīkojuma saņemšanas to atkal izvērtēs valdības juristi.

Griga pastāstīja, ka šobrīd vēstule premjeram vēl top, taču arodbiedrība tajā lūgs premjeram izvērtēt Streļčenoka pieņemtā lēmuma tiesiskumu, jo arodbiedrībai ir pienākums aizstāvēt arodbiedrības biedra intereses. Arodbiedrība gan atturas sniegt komentārus par precīziem topošajā vēstulē minētajiem argumentiem.

Arodbiedrība joprojām uzskata, ka, arī atkārtoti atbrīvojot Strīķi no amata, KNAB priekšniekam bija jālūdz arodbiedrības piekrišana. Pirmajā reizē Streļčenoks nebija lūdzis arodbiedrības piekrišanu Strīķes atbrīvošanai no amata, jo uzskata, ka likums to neprasa.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks Streļčenoks otrdien atkārtoti uzteicis darbu savai vietniecei. Strīķe atbrīvota no ieņemamā amata saistībā ar to, ka viņa ir zaudējusi darba devēja uzticību.

Pirmo reizi KNAB priekšnieks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, tomēr Dombrovskis šā gada 7.janvārī atcēla Streļčenoka rīkojumu. Juristi, Dombrovska uzdevumā izvērtējot dokumentus, konstatēja, ka Streļčenoka lēmums bija prettiesisks.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!