Foto: LETA

Kā šonedēļ pārliecinājies portāls "ir Liepāja.lv", Liepājas "Komunālās pārvaldes" uzdevumā tagad ir noņemtas pie maksātnespējīgā "Liepājas metalurga" lielākā akcionāra Sergeja Zaharjina lepnā savrupnama izvietotās apstāšanās aizlieguma zīmes.

Savulaik pie Zaharjina savrupnama Dzintaru ielā 23 izvietotās apstāšanās aizlieguma zīmes tagad ir noņemtas, bet tās "pastiprinošās" dzeltenās līnijas aizkrāsotas. Tādēļ tagad savu automašīnu ielas malā pie Zaharjina mājas var novietot ikviens iedzīvotājs.

Lūgumu izvērtēt apstāšanās aizliegumu nepieciešamību iepriekš Liepājas domei bija nosūtījis "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers, kurš portālam "ir Liepāja.lv" šonedēļ skaidrojis, ka finansiālās grūtībās nonākušajam metalurģijas nozares flagmanim nav nepieciešama ar speciālām atļaujām izveidota stāvvieta pie Zaharjina mājas.

Pērnā gada jūlijā portālam "pietiek.com" bija izdevies noskaidrot, ka stāvēšanas aizlieguma izveidi pie Zaharjina mājas bija "izkārtojis" viņam daļēji piederošais uzņēmums "Liepājas metalurgs", kam formāli ar lepno namu nav bijis nekāda sakara. Lūgumā, kas pašvaldībai nosūtīts 2008. gadā, nepieciešamība izvietot svešu automašīnu apstāšanos aizliedzošās ceļa zīmes tikusi skaidrota ar to, ka māja, kurā mīt Zaharjins, tiek izmantota reprezentācijas nolūkos - tajā it kā tiekot uzņemti ārzemju viesi, kas ierodas apmeklēt "Liepājas metalurgu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!