Foto: AFP/Scanpix

Lai arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) bija saņēmis Davosas ekonomikas foruma organizatoru ielūgumu šogad piedalīties pasākumā, premjers šo prestižo forumu neapmeklēs.

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke pastāstīja, ka Dombrovskis saņēma Davosas foruma organizatoru ielūgumu, taču saistībā ar demisiju viņš dalību tajā atteica.

Parasti dalībniekus šim forumam izvēlas paši pasākuma organizatori. Tāpēc tas tiek uzskatīts par ekskluzīvu pasākumu, un ielūgums piedalīties tajā ir liels pagodinājums. Ja uz šo forumu nebrauc Dombrovskis, tas nenozīmē, ka kādam citam no Latvijas uz turieni ir jādodas, skaidroja Panke. Premjera birojs no savas puses ir informējis organizatorus par demisiju, un viņi pret šo situāciju izturoties ar izpratni.

Arī Valsts prezidenta Andra Bērziņa šīs nedēļas darba kārtībā nav iekļauta došanās uz Davosu.

Dombrovskis līdz šim Davosas forumā ir piedalījies divas reizes - 2008.gadā kā Eiropas Parlamenta deputāts un 2013.gadā kā Latvijas valdības vadītājs. Savukārt 2012.gadā Dombrovskis piedalījās Pasaules Ekonomikas foruma sanāksmē Ķīnas pilsētā Tjandziņā jeb tā saucamajā "vasaras Davosā".

Davosas forums šogad notiks no 22. līdz 25.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!