Dikļu dabas koncertzāles būvniecības 1.kārtas finansēšanai Kocēnu novada dome plāno ņemt aizņēmumu 144 131 eiro (101 295 latu) apmērā no Valsts kases vai citas kredītiestādes, kas piedāvās izdevīgākus kredīta nosacījumus, informēja Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītāja Eva Eglīte.

Kopumā Dikļu dabas koncertzāles 1. kārtas izmaksas plānotas 180 000 eiro (126 504 lati), atlikušo summu paredzēts finansēt no pašvaldības budžeta. Pēc Eglītes teiktā, projekta 1. kārtā plānota skatuves un terases izbūve, tāpat arī dzīvžogu un aleju izveide. Savukārt projekta 2.kārtā plānots uzstādīt jumta konstrukciju, apgaismojumu, palielināt elektrības jaudu un veikt citus papildu darbus, taču 2.kārtas kopējās izmaksas patlaban vēl neesot nosakāmas, jo kārtas projekts vēl tiekot izstrādāts, pastāstīja Eglīte.

Patlaban plānotās dabas koncertzāles teritorijā esot izveidoti pamati un uzbērumi skatuvēm, kā arī galdniecībā tiekot veidotas konstrukcijas, ko plānots izvietot un uzstādīt pavasarī.
Dabas koncertzāles būvdarbus veic SIA "Ekers".

Dabas koncertzāles estrādes izbūves projekts noteikts par Kocēnu novada domes 2014.gada prioritāro investīciju projektu.

Dabas koncertzāli plānots izveidot līdz 2014. gada 7. jūnijam, kad Dikļos tiks svinēta 150. gadadiena kopš pirmajiem Dziesmu svētkiem.

Estrādē tiks izceltas dabas vērtības un resursi, teritorijā izvietojot dzīvžogus, alejas un citus dabas elementus. Estrādes skatuvi un amfiteātri plānots pielāgot gan koru dziedāšanas svētkiem, gan ikdienas pasākumu rīkošanai. Estrāde būs piemērota koncertiem un nometnēm, apvienībām pat ar 1500 dalībniekiem. Arhitekta uzdevumam estrādes idejas īstenošanā ir pieaicināts Uģis Šēnbergs.

Estrādes mērķis ir izcelt Dikļu kultūrvēsturisko nozīmi kā Dziesmu svētku šūpulim. To plānots pielāgot tāda mēroga pasākumiem, kādi Dikļos bijuši Dziesmu svētku pašos pirmsākumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!