Foto: LETA

Kādreizējais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) šefs un aizsardzības ministra padomnieks Jānis Kažociņš, kurš trešdien piedzīvoja uzbrukumu, ceturtdienas rītā bijis možs un enerģisks, portālam “Delfi” sacīja bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks ( V), kurš ar viņu runājis pa telefonu.

Uzbrukumā Kažociņam izmantots gāzes baloniņš.

"Tā kā viņš ir bijušais karavīrs un ģenerālis, tad es varu vien teikt, ka viņš ir možs un izklausījās enerģijas pilns, kad es ar viņu no rīta runāju," sacīja Pabriks.

Kažociņš pēc notikušā atkopjas mājās.

"Tas ir ļoti nopietns gadījums un to nevar atstāt bez ievērības, jo Kažociņa kungs tomēr ir pietiekami svarīga persona, kas ir darījusi pietiekami daudz dažādas lietas, kas, iespējams, varētu kādam nepatikt vai kaitēt," sacīja Pabriks.

„Protams, mēs izdarīsim visu, lai atrastu šos cilvēkus, lai atrastu organizētājus, ja tādi ir," solīja Pabriks.

Viņš atzina, ka tradicionāli apsardze bijušajām augsta līmeņa drošības iestāžu amatpersonām tikusi nodrošināta tikai atsevišķos gadījumos - ja saņemta kāda informācija vai cita iemesla dēļ radusies tāda nepieciešamība.

Viņš atturējās vērtēt notikušā iemeslus, bet uzsvēra, ka šādos gadījumos nekad nevar izslēgt to, ka ļaundaru motivācija ir saistīta ar amatpersonas darbu.

Jau vēstīts, ka trešdien bijušais SAB vadītājs Kažociņš piedzīvojis uzbrukumu.

Policija sākusi kriminālprocesu par huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!