Foto: Publicitātes foto
Grupas "Līvi" mirušo dalībnieku piemiņai Liepājā, pie koncertdārza "Pūt, Vējiņi" radīs piemiņas vietu. Par tās nosaukumu izvēlēts tēls no "Līvu" ziņģes "Spoku koks", vēsta "TV Kurzeme".

Piemiņas vietas skice jau ir izstrādāta. To radījis metālmākslinieks Reinis Kuncītis. Skices tapušas Rīgā, klubā "Latvijas 1. Rokkafejnīca", uzklausot Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāvju, kā arī "Līviem" tuvu cilvēku ierosinājumus un idejas.

Piemiņas laukums, kura diametru plāno ap 10 metri, būs izlikts ar Liepājas vēsturisko kalto bruģi. Uz katra no šiem bruģakmeņiem gravēs grupas dziesmu nosaukumus.

Piemiņas vietā būs izvietots sešus metrus augsts, tumsā izgaismojams spoku koks. Tā zaros - mūzikas instrumentu aprises un detaļas, bet uz saknēm - izslīpētās plāksnēs būs iegravēti aizgājušo grupas "Līvi" dalībnieku vārdi.

Apkārt kokam būs soliņi ģitāras grifa formā. Tajos iebūvēta skaņas tehnika, lai atskaņotu "Līvu" dziesmas. "Spoku koka" atklāšanas paredzēta 29. augustā ar koncertu estrādē "Pūt, Vējiņi".

Lai arī bruģis kvadrātmetrā izmaksās teju 50 eiro, idejas īstenotāji jau ir uzsākuši sarunas par atbalstu arī no Liepājas pilsētas domes.

Mākslinieks Kuncītis jau tūdaļ ķertos klāt piemiņas vietas izveidei, taču jāsavāc trūkstošie līdzekļi. Liepājas būvvaldei arī jāapstipirina vietas izvēle. Projekta tāme ir 50257 eiro. Puse no vajadzīgās naudas jau savākta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!