Foto: DELFI

Pēc lidostas drošības departamenta direktora Raimonda Lazdiņa mutiska aicinājuma Arņa Luhses vadītā lidostas "Rīga" valde pirms vairāk kā gada lēmusi iepirkt sarunu ierakstīšanas ierīci no uzņēmuma "Lattelecom", svētdien ziņo raidījums "Nekā personīga".

Iepirkuma dokumentos tā arī bijis rakstīts – ierakstīšanas ierīce, taču Lazdiņa vārda nav ne valdes sēžu protokolā, ne arī kāda dokumentā par ierīces saņemšanu. Tomēr Lazdiņš ierīci ir izmantojis, nelikumīgi noklausoties lidostas un tajā esošo uzņēmumu darbinieku sarunas, norāda raidījums.

Pieredzējušais operatīvais darbinieks Lazdiņš lidostā tiek uzskatīts par noklausīšanās sistēmas izveidotāju. Viņa dēļ vairākiem lidostas darbiniekiem, iespējams, nāksies sēsties uz apsūdzēto sola, uzsver raidījums.

Satiksmes ministrijā ir radušās bažas, ka bijušais lidostas drošībnieks Lazdiņš savā amatā varētu atgriezties. Tādēļ ir radies plāns par lidostas reorganizāciju, lai Lazdiņa amata vietu likvidētu.

Plāns paredz, ka drošības departamentu vadīs valdes loceklis, nevis direktors kā līdz šim. Šobrīd lidostas valdes locekļus ieceļ un atceļ ar kapitāla daļu turētāja rīkojumu. Lai garantētu ilglaicīgas darba attiecības neatkarīgi no politiskās vadības paredzēts valdes locekli padarīt arī par lidostas štata darbinieku.

Un, lai neizskatītos, ka reformu īsteno viena Lazdiņa dēļ, tāda pati kārtība attiektos arī visām pārējām lidostas struktūrām – pasažieru apkalpošanu, juridisko nodaļu, mārketingu un infrastruktūras pārvaldi. Turklāt, tas sniegtu iespēju politiskajiem lidostas pārvaldītājiem vairāk iejaukties saimnieciskajos jautājumos, arī miljonu vērtajos iepirkumos.

Idejas autors ir Satiksmes ministrijas politiskais kurators no Vienotības Dzintars Zaķis. Viņš jau panācis vienošanās ar Klāva Olšteina deputātu grupu, kuru ministrijā pārstāv valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!