Viegla un sātīga maltīte - laša sacepums ar dārzeņiem zem kārtainās mīklas "segas". Recepti iesaka "Rimi" veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis.

::recepte::

Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

Cepeštraukā liek atkausētus brokoļus, tomātu šķēlītes un vidēji lielos gabalos sagrieztu laša fileju.

Sarīvē ķiploku un sajauc ar izspiestu citrona sulu, timiāna lapiņām un kausēto sieru.

Siera maisījumu lej pāri sagrieztajiem dārzeņiem un lasim.

Cepeštrauka malas iesmērē ar olas dzeltenumu un masai pāri liek kārtaino sviesta mīklu.

Pārsmērē mīklu ar olas dzeltenumu un tajā izdur ar dakšu dažus caurumiņus.

Sacepumu cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

::!recepte::

Ideja! Gatavo sacepumu arī ar citām sastāvdaļām – garnelēm, balto zivi vai vistas fileju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!