Foto: DELFI
Valsts policiju (VP) satrauc pieaugošā tendence, ka ieslodzītie ar dažādām tehnoloģiskajām ierīcēm savas noziedzīgās darbības organizē no cietuma.

Pārsvarā noziedznieki savus plānus organizē, izmantojot mobilos tālruņus un citas tehniskās iespējas, kas no ārpasaules nodrošina sakaru pieslēgumu cietumos. Valstij vajadzētu piešķirt līdzekļus Ieslodzījuma vietu pārvaldei, lai tā var iegādāties ierīces šādu iespēju liegšanai, aģentūrai LETA atzina Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins.

"Investējot iespējās, kā liegt sazināties ar ārpasauli, tiktu panākts labs rezultāts. Šobrīd ir tā, ka tiek pārtraukts noziedznieku darbs uz īslaicīgu laiku, proti, kamēr tie atrodas VP izolatorā. Pēc tam tiek nodibināti sakari cietumos. Tas palielina riskus, ka noziedznieki organizē narkotiku tirdzniecības tīklu un, izejot brīvībā, strādā vidē, ko paši no cietuma radījuši," uzsvēra Grišins.

Policijas prakse liecina, ka cietumnieki no ieslodzījuma vietām organizē narkotiku tirdzniecību, cilvēku tirdzniecību un liecinieku iespaidošanu. No cietuma organizēta pat zemnieku graudu izkrāpšana.

"Moderno sakaru laikā nav būtiski, vai noziedznieks uzturas savā dzīvoklī vai cietumā. Cietumā cilvēkam ir tikai vairāk ierobežotas iespējas, bet mājās viņš ir brīvs. Mēs ar šādu parādību saskaramies no gada uz gadu, jo attīstās arī modernās tehnoloģijas," uzsvēra Grišins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!