Foto: DELFI

Ja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks tiesā zaudētu savai vietniecei Jutai Strīķei, tad premjere Laimdota Straujuma (V) lūgtu Saeimai lemt par biroja priekšnieka atbilstību savam amatam, otrdien intervijā LTV norādīja pati premjere.

"Strīķes kundze acīmredzami vērsīsies tiesā. Ja tiesa lems, ka KNAB vadītājs ir rīkojies prettiesiski, es noteikti gatavošu iesniegumu Saeimai par lemšanu par Streļčenoka amatu," intervijā paziņoja Straujuma.

Tāpat premjere norādīja, ka esot "ļoti nepatīkami", ka KNAB vadītājs nav varējis strīdu atrisināt bez Strīķes atlaišanas.

Straujuma arī norādīja, ka Juta Strīķe esot sniegusi nenovērtējamu ieguldījumu korupcijas apkarošanā.

Kā ziņots, Straujuma nav atcēlusi Streļčenoka rīkojumu par Strīķes atbrīvošanu no amata, jo būtiski procesuāli pārkāpumi nav konstatēti.

Straujuma norāda, ka pēdējā KNAB vadītāja rīkojumā nav konstatēti būtiski publisko tiesību procesuālie pārkāpumi, saistībā ar kuriem Ministru prezidents būtu tiesīgs rīkoties. "Vienlaikus jānorāda, ka KNAB vadītājs ir novērsis bijušā Ministru prezidenta Valda Dombrovska iepriekš konstatētos pārkāpumus. Līdz ar to nav pamata atkārtoti atcelt KNAB vadītāja lēmumu," paskaidro Straujuma.

Jau ziņots, ka Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei.

Pirmo reizi Streļčenoks Strīķi no amata atbrīvoja pērn 20.decembrī, taču Dombrovskis 7.janvārī šo lēmumu atcēla. 14.janvārī Streļčenoks Strīķi atbrīvoja atkārtoti, un 21.janvārī arī Dombrovskis paziņoja par atkārtotu Streļčenoka rīkojuma atcelšanu un Strīķes atjaunošanu amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!