Foto: Publicitātes foto
23. februārī, saulainā svētdienas dienā Ventspilī pulcējās trīsdesmit dabas draugi no Liepājas, Ventspils, Tukuma, Jūrmalas un Rīgas, lai piedalītos auto ekspedīcijā "Bāku medības Kurzemē" ar bāku mednieku Raimondu Rātu, portālam "Delfi" pastāstīja biedrības "Dabas draugi" pārstāvis Arvis Ozoliņš.

Ekspedīcijas dalībnieki dienas gaismā atklāja Ovīšu, Miķeļtorņa, Slīteres un Kolkas bākas. Jau pēc saulrieta, ekspedīcijas noslēgumā, dabas draugi iepazina Mērsraga tumsā mirgojošo bāku.

Ekspedīcijā piedalījās jaunieši, ģimenes ar bērniem un vairāki seniori. Ovīšu bākā gida pavadībā bāku mednieki iepazina to darbības mehānismus.

Vilšanos dabas draugiem esot sagādājis atklājums, ka no rīta uz Ventspils mola ieraudzītais bākai līdzīgais veidojums patiesībā ir ugunszīme. Atšķirībā no mirgojošas bākas tumsā, ugunszīme ceļotājiem vienmēr rāda zaļo gaismu, lai kuģotāji zinātu, ka dienvidu molam Ventā jāieguģo pa kreiso pusi.

Noslēgumā esot atklājies, ka ekspedīcijā piedalījās arī augstākās klases tāljūru jahtu kapteinis Ģirts Avotiņš, kurš akcentēja, ka arī mūsdienu tehnoloģiju laikmetā bākām ir milzīga nozīme, jo tās allaž kuģotājiem rāda pareizo virzienu, atšķirībā no GPS, kas var kļūdīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!