Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 1. martā, plkst. 11.00 Latgales vēstniecībā "Gors"pirmo reizi pie skatītājiem nonāks rēzeknietes, pilsētas teātra studijas "Joriks" režisores un aktrises Larisas Ščukinas debija kinomākslā - īsfilma "Koncert Meistars", portālam "Delfi" pastāstīja pašvaldības aģentūras "Rēzeknes Kultūras un tūrisma centra" pārstāve Maija Upeniece.

Ideja radīt mākslas īsfilmu režisorei Larisai Ščukinai virmojusi jau ļoti sen, taču beidzot to ir izdevies realizēt, iesaistot vairākus vietējos entuziastus un biedrības K-Media Latvia dalībniekus - Nikolaju Šļahtu un Annu Volkovu - Kristapa Kalabanova vadībā.

Filma ir stāsts par meiteni, kura vēlas kļūt populāra aktrise, un par viņas ilūziju pasauli. Tajā meitene izspēlē dažādas ainas un konfliktsituācijas starp sevi kā komponisti un publikas neatzītu operdziedātāju.

Galvenās varones lomā iejutusies režisores meita Darja Ščukina, kura pašlaik dzīvo un aktiermākslu studē Londonā. Darja ir arī autre filmas mūzikai, kuru atskaņo Anastasija Raspopova.

"Koncert Meistars" tapis tikai un vienīgi par radošās komandas personīgajiem līdzekļiem, filmēšanas process noritējis apmēram divas nedēļas, pēc tam sekoja montāžas un citi tehniskie darbi. Kinodarbs uzņemts Rēzeknē.

"Vietējie iedzīvotāji noteikti atpazīs gan pilsētas ielas, gan Latgales vēstniecības "Gors", Latgales Kultūrvēstures muzeja un teātra "Joriks" telpas," teic Upeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!