Foto: LETA
Ar 12 balsīm par šodien, 27. februārī, Jelgavas Domes vairākums lēma finišēt vairāk nekā sešus hektārus plaša zemesgabala Cukura ielā 2b privatizāciju. Uzņēmums "Zemgales tehnoloģiskais parks" par pirkumu pašvaldības kontā jau iemaksājis domes prasītos vairāk nekā 314 tūkstošus eiro, vēsta laikraksts "Zemgales Ziņas".

Zemes gabalu ekskluzīvajā teritorijā firma ieguva pirms desmit gadiem, lai tur veidotu zinātnes un tehnoloģiju parku. Šī iecere tā arī nav īstenota. Taču, pamatojoties uz nomas tiesībām, uzņēmums zemes gabalu nu varēja privatizēt par pusi no cenas, kādu citi pircēji maksājuši par zemes gabaliem turpat blakus.

Pret darījumu balsoja "Reģionu alianses" deputāti Saulvedis Šalajevs un Dainis Liepiņš (sēdē ceturtdien nepiedalījās "Saskaņas centra" deputāts Ivars Jakovels). Jelgavas domes vairākums akceptēja mēra Andra Rāviņa ("ZZS") rosinājumu vairāk nekā sešus hektārus zemes starp Lielupes krasta promenādi, Rīgas un Cukura ielu nodot privatizācijā. Domes lēmums pamatots ar Andrejostas ielā 4a Rīgā reģistrētās SIA "Zemgales tehnoloģiskais parks" diviem iesniegumiem - 2006. gada 30. augustā un aizvadītā gada 10. jūlijā.

Par zemes īpašumu Cukura ielā 2b, Krasta ielā 5 un 7 iznomāšanu Jelgavas dome lēma jau 2004. gada vasarā. Toreiz pašvaldība izsludināja konkursu, meklējot interesentu, kas Lielupes krastā izveidos zinātnes un tehnoloģiju parku.
Nomas tiesības uz 20 gadiem ieguva SIA 'Zemgales tehnoloģiskais Kopš tā laika uz zemes Cukura ielā 2b tapuši ēkas pamati.

Ar zinātni saistīta darbība zemes gabalā tā arī nav attīstīta, tomēr Jelgavas dome nomas līgumu nelauza. Turklāt lēmusi šai firmai ļaut nekustamo īpašumu iegūt privatizācijas ceļā.

Jelgavas Domes prasītā summa ir 4,9 eiro par kvadrātmetru, bet, piemēram, turpat netālu bijušās cukurfabrikas zemi akciju sabiedrība "UVZ Baltija" pirka par 9,9 eiro kvadrātmetrā.

Tagadējais SIA "Zemgales tehnoloģiskais parks" valdes priekšsēdētājs Valdis Šaplaks apgalvo, ka visa domes prasītā summa jau ieskaitīta pašvaldības kontā, neliekot lietā sertifikātus un neizmantojot nomaksas iespēju.

"Zemgales tehnoloģiskais parks" uz iegūtā zemes gabala grib divu trīs gadu laikā attīstīt sporta, tirdzniecības un atpūtas kompleksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!