Foto: DELFI Aculiecinieks

Aizvadītajās brīvdienās dzēsti 53 kūlas ugunsgrēki, lielākais no kuriem bijis Rēzeknes novada Silmalas pagastā, kur sausā zāle degusi 30 hektāru platībā, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Svētdien, plkst.19:31, VUGD saņēma informāciju, ka Jūrmalā, Raiņa ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, viņi konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī bija dedzis dīvāns, kuru iedzīvotāji nodzēsa pašu spēkiem. Ugunsgrēkā cieta apmēram 53 gadus vecs vīrietis.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji dzēsa 53 sausās zāles ugunsgrēkus. Lielākie no tiem reģistrēti Rēzeknes novada Silmalas pagastā – 30 hektāri, Daugavpilī Vidzemes ielā – 9 hektāri, Viļānu novada Viļānu pagastā – 5 hektāri, bet Rēzeknes novada Lūznavas pagastā – 4 hektāri.

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Tā apdraud cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību. Kūlas dedzināšanas rezultātā izdeg lauki, nodeg ēkas un cieš vai pat iet bojā cilvēki.

Kūlas dedzināšana nodara būtisku kaitējumu dabai un tās bioloģiskajai daudzveidībai, iznīcina vērtīgus augus, kukaiņus un sīkdzīvniekus, putnu ligzdas. Kūlas dedzināšana samazina sugu daudzveidību un tā vienkāršojas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!