Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pagājušajā gadā no iedzīvotājiem saņēmis 4 472 telefona zvanus, kas ir par 1509 zvaniem vairāk nekā gadu iepriekš, otrdien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

Saeimas apakškomisijā pārrunāti pagājušā gada KNAB darba rezultāti, informēja KNAB.

Streļčenoks kā būtiskākos 2013.gada sasniegumus minēja izstrādātos un apstiprināšanai Ministru kabinetā iesniegtos vairākus normatīvo aktu projektus, kā arī sniegtos priekšlikumus citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu projektiem.

Šī apjomīgā darba rezultātā pagājušajā gadā stājušās spēkā būtiskas izmaiņas tiesiskajā regulējumā saistībā ar partiju finansēšanu un priekšvēlēšanu aģitāciju un veikts aktīvs darbs, lai pievienotos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Kukuļošanas apkarošanas starptautiskajos biznesa darījumos darba grupai.

Līdztekus tam pērn KNAB nodeva kriminālvajāšanas sākšanai vairākas liela apmēra krimināllietas. Korupcijas apkarošanas jomā pērn prokuratūrai nosūtīto kriminālprocesu skaits palielinājies par 33%, bet sākto kriminālprocesu skaits - par 14%.

Darbs turpinājies arī pie atklātības nodrošināšanas par visiem valsts amatpersonu izdarītajiem pārkāpumiem korupcijas novēršanas jomā, publiskojot spēkā stājušos lēmumus KNAB mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!