Foto: LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valde šonedēļ apspriedusi veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) dotos solījumus un secinājusi, ka liela daļa no tiem nav realizējusies, tāpēc aicina ministri turpmāk atturēties no "bezatbildīgiem solījumiem".

"Divarpus gadu laikā veselības ministre sniegusi simtiem paziņojumu ar solījumiem, kas nav piepildījušies. Tiesa, ir radīts nevienam - ne pacientiem, ne profesionāļiem, ne valsts finanšu sistēmai - nepieņemams Veselības finansēšanas likums, kas tagad ar ministres partijas biedra Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja Jāņa Reira (V) rokām ir rūpīgi noslēpts no sabiedrības acīm - darba grupā, kuras uzdevums ir šo likumu novilcināt līdz vēlēšanām, bet pēc tam - iemest miskastē," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norāda LĀB valde.

Viens no ministres nepiepildītajiem solījumiem esot mediķu algu paaugstinājums. LĀB valde norāda, ka pērn vairākas pret ministri vērstas akcijas tikušas pārtrauktas pēc tam, kad ministre publiski apsolījusi, ka 2014.gadā medicīnas darbinieku algas tiks palielinātas par 10%.

"Mediķi labi atcerējās, ka 2009.gadā algas tika samazinātas par 20%, bet 2010.gadā vēl par 10%, bet ministre ar savu pozitīvo solījumu iezīmēja ceļu atpakaļ. Valsts finansētajās medicīnas iestādēs strādājošie ārsti, medmāsas un medmāsu palīgi noticēja veselības ministres vārdiem. 2014.gads ir pienācis, algas cēlušās vidēji par 3%," pauž biedrības valde.

Paziņojuma noslēgumā ministre tiek aicināta "turpmāk atturēties no lozungu frazeoloģijas un bezatbildīgiem solījumiem un pielikt visus spēkus, izdomu un talantu, lai viņas valsts vārdā izteiktie solījumi tiktu izpildīti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!