Foto: PantherMedia/Scanpix

Šodien Liepāja svin 389. dzimšanas dienu. Šī diena īpaša arī šajā datumā dzimušajiem liepājniekiem, kuri vēl līdz pat pērnajam gadam svētkos saņēma arī domes apsveikumus, vēsta portāls "irLiepaja".

Vairāk nekā desmit gadu garumā Liepājas pašvaldība sveica visus 18.marā dzimušos liepājniekus, nosūtot viņiem apsveikuma kartītes, taču pērn šī tradīcija pēkšņi tika pārtraukta.

Kā portālam pavēstīja Liepājas domes sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa, apsveikumus pavisam 222 Liepājā reģistrētie un te deklarējušies šīdienas gaviļnieki nesaņems arī šodien. Tam iemesls ir Fizisko personu datu aizsardzības likums, jo saskaņā ar to pašvaldība pieprasīt un iegūt ziņas no Iedzīvotāju reģistra var tikai tad, ja tam ir tiesisks pamats, proti, ja ziņas nepieciešamas kādas noteiktas pašvaldības funkcijas veikšanai.

Tādējādi domei neesot tiesiska pamata pieprasīt un saņemt no Iedzīvotāju reģistra ziņas par 18.martā dzimušo liepājnieku datiem un adresēm, un nevar arī nosūtīt daudzu liepājnieku gaidītās apsveikuma atklātnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!