Foto: F64
Situācija darba tirgū turpina uzlaboties, vienmērīgi pieaugot strādājošo atalgojumam, noskaidrots personāla atlases uzņēmuma "CV-Online Latvia" februārī veiktajā atalgojuma pētījumā.

30% aptaujāto darba alga pēdējā gada laikā ir palielinājusies, liecina apkopotā informācija par reālajām algām šogad janvārī mazos, vidējos un lielos uzņēmumos.

Pētījuma rezultāti liecina, ka papildus mēneša algai saņemto bonusu vidū populārākie ir veselības apdrošināšana, apmaksātas mobilā tālruņa sarunas un internets, naudas prēmijas, kā arī profesionālās apmācības un komandas saliedēšanas pasākumi. Taču vairāk nekā piektdaļa aptaujāto atzinusi, ka līdz ar mēneša algu nesaņem nekādus papildus labumus.

"Saskaņā ar pētījuma rezultātiem, lielākās algas saņem uzņēmuma vidējā un augstākā līmeņa vadība, finanšu speciālisti, IT speciālisti, projektu vadītāji, pārdošanas speciālisti. Taču viszemākajā atalgojuma kategorijā joprojām ir apkalpojošajā sfērā, veselības aprūpē, izglītības un lauksaimniecības nozarē, kā arī sākuma amata pozīcijas ieņemošie darbinieki. Prognozējot situāciju 2014. gadā algas pieaugums, tāpat kā 2013. gadā, arī 2014. gadā saglabāsies neliels – vidēji 5%, bet atsevišķiem amatiem, kuri ir pieprasītāki darba tirgū – 10% un vairāk," norāda "CV-Online Latvia" biznesa attīstības vadītājs Aivis Brodiņš.

"CV-Online Latvia" 2014.gada februārī karjeras portālā "www.cv.lv" aptaujāja vairāk nekā 6700 darba ņēmējus. Uz jautājumiem par atalgojuma apmēru atbildēja tikai tie respondenti, kuri šobrīd strādā un saņem atlīdzību, respektīvi, 5040 respondentu jeb 75% no visiem aptaujas dalībniekiem.

Līdz ar aptauju pētījumā tika izmantota arī kvalitatīvā pētniecības metode, "CV-Online Latvia" apzinot darba devējus un noskaidrojot piedāvāto atalgojumu šo uzņēmumu darbiniekiem dažādās amatu pozīcijās. Tika vērtēta arī atlases kompānijas datubāze, kur atrodami vairāk nekā 133 000 darba meklētāju CV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!