Foto: DELFI Aculiecinieks
No šā gada 24.marta tiks ierobežota, bet nākamajā sezonā – pilnībā slēgta iespēja novietot automašīnas laukumā pie Dailes teātra izrāžu laikā, portālu "Delfi" informē teātra ssabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Teātris šādi rīkojas, jo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes lēmusi, ka, ļaujot teātra priekšā novietot spēkratus, tiek pārkāpti ugunsdrošības noteikumi.

Jakovļeva skaidro, ka ilgu laiku Dailes teātris ir centies nodrošināt skatītājiem ērtību, radot iespēju izrāžu laikā novietot automašīnas teātra priekšā, tomēr teātra resursi un funkcija neatļauj nodarboties ar autostāvvietas organizēšanu un uzturēšanu. Tā kā laukums fiziski neatbilst auto novietošanai, automašīnas tiek bojātas un teātris regulāri saņem pretenzijas, lai gan nav atbildīgs par mašīnu drošību un apsardzi.

Sūdzas arī gājēji, kuru pārvietošanās nereti tiek traucēta un ierobežota. Tāpat tiek bojāts laukums teātra priekšā, kas nav plānots kā autostāvvieta un nav paredzēts šādai slodzei.

Viņa arī norāda, ka Dailes teātris ir publiska iestāde un tajā vienlaikus mēdz atrasties 1300 skatītāji, bet teātris ir atbildīgs par šo cilvēku drošību. Izrāžu laikā ugunsdzēsības automobiļu piekļūšana un skatītāju evakuācija būtu apgrūtināta.

Ņemot vērā šo situāciju, Dailes teātris ir apzinājis tuvākās autostāvvietas un auto novietošanas cenas tajās. Ar šo informāciju tas piedāvā iepazīties arī savā interneta mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!