Foto: stock.xchng

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidīja Ilzes Dravenieces sūdzību par atbrīvošanu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas amata, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Šādu lēmumu piektdien pieņēma tiesnese Anita Moļņika. Motivēts sprieduma teksts būs pieejams 4.aprīlī un tad to varēs pārsūdzēt.

Draveniece lūdza tiesu atcelt priekšnieka lēmumu, ar kuru viņa atbrīvoto no amata KNAB, kā arī piedzīt nesamaksāto darba samaksu.

Jau vēstīts, ka Draveniecei KNAB priekšnieks pērn piemēroja divus disciplinārsodus. Pērnā gada 27.jūnijā viņai par nolaidīgu amata pienākumu pildīšanu un amata pienākumu nepildīšanu noteikta mēnešalgas samazināšana, bet 19.septembrī par amata pienākumu nepildīšanu un nolaidīgu pildīšanu viņa atbrīvota no amata.
Draveniece KNAB priekšnieka lēmumu apstrīdēja tiesā.

Draveniece bija viena no trīs amatpersonām, kura izpelnījās KNAB vadības kritiku. Streļčenoks vienpersoniski viņu bija novērtējis ar E līmeni, kas nozīmē, ka viņas darba izpilde nesaskanot ar prasībām attiecīgajā nozarē, visās jomās nepieciešami būtiski un tūlītēji uzlabojumi.

Pārējās divas amatpersonas bija KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe, kura arī vairs birojā nestrādā, jo Streļčenoks viņu atlaida un Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!