Foto: DELFI

Rēzeknes pašvaldības lēmums likvidēt pašvaldības policiju ir bezatbildīgs un liecina par to, ka pašvaldība dzīvo atrauti no valsts kopējām interesēm iekšējās drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanā, aģentūrai LETA sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

"Pašvaldības policija Rēzeknē pastāvēja ilgus gadus un bija nopietns resurss, kas tika efektīvi iesaistīts policijas darbā, tāpēc lēmums to nefinansēt rada neizpratni. Šāds negatīvs piemērs arī parāda, cik nestabila var būt paļaušanās uz pašvaldības policiju un tās resursiem. Tāpēc pašlaik jāsper nopietni soļi, lai stiprinātu Valsts policijas kapacitāti," norādīja ministrs.

Jau ziņots, ka marta beigās Rēzeknes pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti ar balsu vairākumu pieņēma lēmumu par Pašvaldības policijas pārvaldes likvidāciju no šī gada 31.maija.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars aģentūrai LETA iepriekš atzina, ka saistībā ar Pašvaldības policijas likvidāciju un darba apjoma pieaugumu Rēzeknes iecirknī radīsies vajadzība palielināt Valsts policijas darbinieku skaitu.

2009.gadā, reorganizējot Valsts policiju, viens no kritērijiem, lemjot par amata vietu skaitu tajā vai citā iecirknī, bija pašvaldības policijas esamība vai neesamība. Līdz ar to Latgales reģiona pārvalde, tiklīdz būs saņēmusi rakstisku informāciju par Pašvaldības policijas likvidāciju, varēs vērsties Iekšlietu ministrijā ar pieprasījumu par papildu astoņu līdz desmit darbavietu izveidi Rēzeknes iecirknī.

Rēzeknes Pašvaldības policijā, kā zināms, bija nodarbināti 28 cilvēki. Nav izslēgts, ka darbā Valsts policijā Rēzeknes iecirknī varētu tikt pieņemts arī kāds no bijušajiem Pašvaldības policijas darbiniekiem.

Pašvaldības policija Rēzeknē tika izveidota un sabiedrisko kārtību sāka nodrošināt 1993.gadā, kopš 2007.gada tā darbojās kā juridiski patstāvīga persona. Pašvaldības policijas kompetencē bija sabiedriskās kārtības nodrošināšana attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā, žūpības un netiklības apkarošana, pašvaldības saistošo noteikumu izpildes nodrošināšana, kā arī virkne citu pienākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!