Foto: DELFI Aculiecinieks
Nodegušā "Braslas kroga" darbinieki oficiāli stājušies bezdarbnieku rindās, bet, tiklīdz krogs tikšot atjaunots, darbinieki varēs atgriezties savās darba vietās, pastāstīja "Braslas kroga" pilnvarotais pārstāvis Gints Lazdiņš.

Šobrīd galvenais esot sakārtot lietas ar apdrošinātājiem, lai varētu pēc iespējas ātrāk atjaunot krogu tā, lai tas varētu atkal darboties un tā darbinieki atgrieztos savās darba vietās, skaidro Lazdiņš.

To, vai tikšot izmaksātas kādas kompensācijas darbiniekiem, kamēr krogs ir slēgts, Lazdiņš neapstiprināja, minot, ka ar darbiniekiem esot vienojies, ka tajā laikā, kamēr krogu atjaunos, viņi oficiāli stāšoties bezdarbniekos, saņemot no valsts attiecīgajam statusam atbilstošu samaksu.

Kroga iepriekšējā īpašniece Baiba Smilga atklāja, ka viens no iemesliem, kāpēc viņa esot aizgājusi no kroga, esot nesaprašanās ar - pēc viņas vārdiem sacītā - jauno īpašnieku Gintu Lazdiņu.

Citus komentārus viņa nesniedza.

Lazdiņš noliedza, ka ir kroga jaunais īpašnieks.

Arī to, kas ir kroga jaunie īpašnieki, Lazdiņš neatklāj, tikai min faktu, ka īpašnieki atrodoties Vācijā. "Uzņēmumu veido tā darbinieki, nevis īpašnieki, līdz ar to neuzskatu par svarīgu atklāt, kas viņi ir," tā Lazdiņš.

Lazdiņš pastāstīja, ka degšanas brīdī krogā esot strādājusi apsardzes sistēma, novērošanas kameras, tajā esot atradies arī jauns apkures katls un jaunas preces kroga labiekārtošanai no tirdzniecības centra "Elkor", kuras esot atvestas pirms ugunsgrēka un neesot izpakotas.

"Izmeklējot notikumu, videokameras uzrādīs, vai ugunsnelaime izdarīta tīši vai nē," uzskata Lazdiņš.

To, kas ir īpašuma apdrošinātāji un par kādu summu īpašums tika apdrošināts, Lazdiņš neatklāj, piebilstot, ka summu viņš nemaz nezinot.

Jau ziņots, ka Pārgaujas novada Straupes pagastā "Braslas krogā" svētdien no rīta izcēlies ugunsgrēks, bojāgājušo vai cietušo nav, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ziņots arī, ka VUGD norādīja, ka izsaukums tika saņemts plkst.11.21, bet jau plkst.12.45 ugunsgrēks tika lokalizēts. Kad glābēji ieradās, ēka dega pilnā platībā - ēkas platība ir 136 kvadrātmetri.

Vēl aizvien nav skaidrs arī tas, kurš ir izsaucis glābējus, Lazdiņš atklāja, ka tas varētu būt bijis kaimiņš vai Smilga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!