Foto: LETA

Sievietei, kas izkrāpusi ziedojumus, apgalvojot, ka nauda domāta Zolitūdes traģēdijas upuriem, prokurors nolēmis piemērot priekšrakstu par sodu – piespiedu darbu uz 140 stundām, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga.

Šādu lēmumu Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas prokuratūras prokurors pieņēmis, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, personas vainas atzīšanu, radīto zaudējumu atlīdzināšanu un prettiesisko darbību nožēlošanu.

Kā vēstīts, 1987.gadā dzimusī sieviete, slēpjot savu patieso identitāti, ieguvusi personu uzticību un solījusi nodot ziedojumus kādai Zolitūdes traģēdijā cietušai sievietei, taču pati tos piesavinājusies. Jauniete, kura jau iepriekš nonākusi policijas redzeslokā, aizturēta pagājušā gada decembrī.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka sieviete mēģinājusi izkrāpt naudu divās epizodēs.

Pirmajā gadījumā sieviete nodomu īstenojusi, klātienē saņemot un piesavinoties naudu 50 latu (71 eiro) apmērā.

Savukārt otrajā gadījumā sieviete mēģinājusi izkrāpt identisku summu, izmantojot viltus profilu sociālajā tīklā, tomēr līdz galam viņai savu nodomu nav izdevies īstenot.

Pret sievieti kriminālprocess tika ierosināts pēc Krimināllikuma 180. panta par krāpšanu nelielā apmērā, kas kā sodu paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!