Foto: morgueFile

Ziloņu dresētājs Larss Holšers, par kura uzstāšanos Rīgas cirkā un izmantotajām nežēlīgajām metodēm dzīvnieku dresēšanā satraukumu pauda dzīvnieku tiesību aizstāvības organizācija "Dzīvnieku brīvība" noliedz cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Publiski izplatītajā video bijis redzams nevis Holšers, bet gan strādnieks, kurš pēc video publiskošanas ticis atlaists, otrdien vēsta Latvijas Radio.

Jau vēstīts, ka "Dzīvnieku brīvība" aicinājusi Rīgas cirku nekavējoties pārtraukt sadarbību Holšeru, kurš iepriekš pieķerts nežēlīgi izturoties pret saviem dzīvniekiem. Holšers Rīgas cirkā dresē ziloņus un dueta "Duo Soleva" sastāvā uzstājas jau no 28. marta, turklāt Holšers Rīgā izmanto pseidonīmu, mainīti arī cirka ziloņu vārdi, bija satraukti dzīvnieku aizstāvji.

Kā vēstīja Latvijas Radio, Rīgas cirks atzinis, ka ar viesizrādēm uzstājas tas pats mākslinieks, kam veltīti pārmetumi. Pats Holšers noliedzis apsūdzības nežēlīgā attieksmē pret dzīvniekiem, norādot, ka strādnieku atlaidis, līdzko par to uzzinājis.

Dzīvnieku tiesību aizstāvji gan Latvijas radio atzinuši, ka šis nav izolēts gadījums, jo pasaulē dzīvnieku cirki pazīstami ar cietsirdīgām dresūras metodēm un četrkājaino mākslinieku dzīves apstākļi nav labi.

Holšers Latvijas Radio atzina, ka dresūrā tiek izmantots dzelzs āķis, taču tas esot atļauts un ir pielīdzināms pātagas izmantošanā zirga vadīšanā. Neviena no pielietotajām metodēm neesot uzskatāma par nežēlīgu rīcību.

"Dzīvnieku brīvības" publiskoto informāciju pārbaudījis arī Pārtikas un veterinārais dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!