Foto: Reuters/Scanpix
Latvija skumst kopā ar starptautisko sabiedrību, un izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus Ukrainas tautai saistībā ar traģiskajiem notikumiem Odesā, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Latvija kopā ar starptautisko sabiedrību stingri nosoda vardarbību, provokācijas, iejaukšanos no ārienes, kas tikai rada nevainīgu cilvēku upurus un nes postu, grauj stabilitāti Eiropā.

Latvija ir pārliecināta, ka Ukraina veiks vispusīgu izmeklēšanu, kas ļaus saukt pie atbildības patiesos vainīgos, norāda ministrijā. "Minētie notikumi skaudri apliecina nepieciešamību panākt nekavējošu saspīlējuma deeskalāciju Ukrainā. Tam par pamatu jākalpo četrpusējā vienošanās ko 17. aprīlī parakstīja Ženēvā," teikts paziņojumā.

Latvija, atzīstot Ukrainas centienus atjaunot likuma varu valstī, atkārtoti aicina visas iesaistītās puses apvienot pūles, lai novērstu saspīlējuma radītās sekas. Ministrijā norāda, ka Latvija atbalsta un atbalstīs situācijas normalizēšanas pasākumus, kā arī ir gatava dalīties ar savu pieredzi un sniegt palīdzību.

Jau ziņots, ka 2.maija vardarbīgu sadursmju rezultātā Odesā un ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā ir gājuši bojā vismaz 43 cilvēki un gandrīz divi simti ievainoti, tai skaita desmitiem smagā stāvoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!