Tādu pakalpojumu, kā būvgružu izvešana, piedāvā vairākas firmas, taču, kā var zināt, kuras no tām būvgružus izvedīs uz legāli, bet kuras rīkosies negodprātīgi un izmetīs tos grāvmalās, mežos un pamestās pievārtēs?

Veicot remontdarbus, ikvienam svarīgi ir pareizi saplānot finanses. Un, kad uzdevumu prioritāšu sarakstā nonāk jautājums, kā tikt vaļā no būvgružiem, varianti ir vairāki, bet kuru izvēlēties?

Izvēlies uzticamu uzņēmēju
Lai būtu pārliecība par to, uz kurieni aizceļos radītie būvgruži, visdrošāk no piedāvātā pakalpojumu klāsta ir izvēlēties uzņēmumus, kuriem ir laba reputācija šajā nozarē. Neviens stabils un godprātīgs uzņēmums nevēlēsies riskēt, būvgružus izgāžot vidē. Neizbēgami tas novedīs pie reputācijas pasliktināšanās, klientu zuduma, kā arī attiecīga soda mēra no likumsargu puses.

Pievērs uzmanību cenai
Parasti cilvēki izvēlas sev lētākos un izdevīgākos risinājumus nepieciešamo pakalpojumu saņemšanai. Taču izvēloties maksāt, par pakalpojumu stipri lētāku cenu, nekā to piedāvā citi, pastāv risks, ka uzņēmējs no tiem atbrīvojas nelegāli. Lai nodrošinātu būvgružu izvešanu, uzņēmējam ir jārēķinās ar augstām pakalpojuma izmaksām - tai skaitā transporta izdevumiem, administratīvajām izmaksām, ar izmaksām kas saistītas ar būvgružus šķirošanu un to noglabāšanu atkritumu poligonā. Ir tikai saprotams, ka viss iepriekšminētais pakalpojumu cenu veido augstāku nekā uzņēmējiem, kuri to neievēro. Pakalpojumu tie var piedāvāt lēti, jo slepus veikta vides piegružošana ir bez maksas.

Neesi vienaldzīgs – jautā!
Ja vēlies zināt, uz kurieni tiks nogādāti būvgruži – pajautā, uz kurieni tos aizvedīs!
Svarīgi –jauni noteikumi būvgružu pārvadājumiem!
Līdz šim nav bijusi izveidota vienota sistēma, lai kontrolētu būvgružu atkritumu apsaimniekošanu, taču pavisam nesen Ministru Kabinets apstiprinājis jaunus noteikumus par būvgružu pārvadājumiem, kuriem paredzēts stāšanās spēkā laiks - 1.maijs. Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs, kā valsts sabiedrība, uzturēs speciālu sistēmu - būvniecības atkritumu pārvadājumu uzskaites valsts informācijas sistēmu. Šī sistēma paredzēs, ka katram būvgružu pārvadātajam, būs jābūt tajā reģistrētam, samaksājot noteiktu reģistrācijas maksu. Par katru pārvadājumu, aizpildot speciālu pavadzīmi, būs jānorāda – no kurienes būvgruži nāk, kāds ir to tilpums, sastāvs un uz kurieni tie tiks aizvesti. Tādā veidā būvgružu apsaimniekošana tiks kontrolēta, mazinot nelegālo būvgružu izgāztuvju problēmu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!