Starptautiskais Zilā karoga statuss arī šosezon piešķirts četrām Jūrmalas pludmalēm – Bulduriem, Dzintariem, Majoriem un Jaunķemeriem, tādējādi apliecinot peldvietu draudzīgumu kā cilvēkam, tā arī videi, informēja Jūrmalas pilsētas dome.

Pavisam pasaules populārākais ekosertifikāts - Zilais karogs - piešķirts 12 Latvijas pludmalēm.

Simboliskā Zilo karogu pacelšana notiks Jūrmalas kūrortsezonas atklāšanas pasākumā sestdien, 17.maijā, kad paredzēta plaša kultūras un izklaides programma jūrmalniekiem un pilsētas viesiem.

Līdztekus ūdens un apsaimniekošanas kvalitātes rādītājiem Jūrmalas pašvaldība jaunajā tūrisma un atpūtas sezonā veikusi virkni uzlabojumu atpūtnieku ērtību un komforta paaugstināšanai. No 1.jūnija piecās iecienītākajās peldvietās – Bulduros, Dzintaros, Majoros, Asaros un Kauguros – darbosies dušas. Tās būs izvietotas pie līdzšinējiem sanitārajiem mezgliem un pieejamas bez maksas ikvienam pludmaļu apmeklētājam. Tāpat ierīkoti papildus ūdens krāni roku un kāju noskalošanai Dzintaru, Majoru, Dubultu, Pumpuru un Kauguru pludmalēs.

Šosezon pirmo reizi tiks nodrošināts papildus pakalpojumi personām ar invaliditāti. Kauguru un Jaunķemeru pludmalēs būs pieejams specializēts aprīkojums – peldrati, kas ļaus cilvēkiem ar kustību traucējumiem pastāvīgi vai ar asistenta palīdzību pilnvērtīgi izmantot pludmales iespējas. Plānots, ka pakalpojums būs pieejams no aktīvās peldsezonas uzsākšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!