Sestdien, 17.maijā, Ventspils Piedzīvojumu parkā ar pasākumu "Piknikojam Ventiņos!" atklāta jaunā Ventspils vasaras tūrisma sezonu, kurš tradicionāli, ceturto gadu pēc kārtas, iesākts ar velobraucienu pilsētas ielās.

Velobrauciena trasē devās vairāk nekā 3000 dalībnieku, kuri piknikam bija īpaši piemeklējuši tērpus un izgreznojuši velosipēdus. Ventspils pilsētas ielas sestdien piepildīja smaidīgi un dzīvespriecīgi cilvēki, liecina informācija pilsētas portālā ventspils.lv.

Vispirms trasē devās bērni, kuri veica 1,7km un 2,1km garu trasi, finišā saņemot īpašos sertifikātus un uzlīmes, kā arī saldas dāvanas.

Ventspilī šogad ir izbūvēti veloceliņi pavisam 45 kilometru garumā, velobraucēji devās 8,7 kilometrus garajā trasē pilsētas ielās.

Pēc finiša katrs velosipēdists saņēma īpašo sertifikātu un uzlīmi, kā arī dalībnieki baudīja sportisku cienastu. Uz skatuves koncertēja Ivo Fomins. Apbalvoti - Krāsņākās braucējas, velo desants "PIRI NATO, dāmīgākā velobraucēja Solvita Zarubska, skaļākā velobraucēja Margita Kronberga, Mis velobraucēja Lauma Nikolovska, Misters velobraucējs Imants Auziņš, Svarīgākais velobraucējs Ināra Lepse, Ziedošākās velobraucējas Kristena Sproģe un Undīne Jēkabsone, izturīgākais velobraucējs Sīpoliņš Sīpoliņa dēls, Lielākā velosipēda īpašnieks Pēteris Ālītis, Krāsainākā velosipēda īpašnieks Dace Kamela, Neparastākā velosipēda īpašnieks Kaspars Fišmeisters, Atraktīvākie braucēji – bēgošās līgavas un Euro LCD, Retro dāma Evita Vangrava, Braucējs "Dabas vērotājs" – Andis Dundurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!