Foto: LETA

Ģenerālprokuratūrā sākta pārbaude par Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas sprieduma izpildi, ar kuru amatā atjaunota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūrā.

Proti, prokuratūra vērtē to, vai KNAB ir izpildījis visu pirmās tiesu instances nospriesto.

Ar iesniegumu sākt pārbaudi prokuratūrā vērsusies Strīķe, jo birojs kavējies ar ieturētās algas izmaksu.

Proti, pirmā tiesu instance lēma, ka Strīķe ir jāatjauno amatā un viņai ir jāizmaksā nesaņemtā alga. Lai gan tas bija tikai pirmais tiesu instances spriedums un tas jau ir pārsūdzēts, atbildētajam, proti, KNAB, tas bija nekavējoties jāpilda.

Tāpat vēl prokuratūrā vērtē jautājumu par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu amatā atjaunotajai Strīķei.

Jau ziņots, ka Streļčenoks ierosinājis vēl vienu disciplinārlietu pret savu vietnieci Jutu Strīķi, kura tikai nesen ar tiesas spriedumu tika atjaunota amatā

Pērn 20.decembrī Streļčenoks pēc Strīķes darbības un tās rezultātu atkārtotas novērtēšanas, kurā viņa atkārtoti saņēma novērtējumu D, un ņemot vērā to, ka Strīķe nenovērsa iepriekšējā novērtēšanā norādītās nepilnības savā darbībā, par ilglaicīgiem un sistemātiskiem pārkāpumiem, nolēma viņu kā neatbilstošu amatam atbrīvot no darba.

Strīķe vērsās Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā, kura 10.aprīlī atcēla Streļčenoka lēmumu. Spriedums paredzēja, ka Strīķe jau nākamajā dienā var atgriezties darbā. Tāpat tiesa arī lēma, ka KNAB Strīķei jāmaksā 5066 eiro - vidēja izpeļņa par darba piespiedu kavējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!