Foto: LETA
Siguldas novada pašvaldība, sadarbojoties ar novada uzņēmējiem, arī šogad īsteno jauniešu vasaras nodarbinātības projektu, kura laikā iespēja strādāt un apgūt pirmās darba prasmes no 13 līdz 19 gadu veciem jauniešiem, informēja Siguldas pašvaldība.

Darba attiecībās stāsies tie, kuri šobrīd iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs un kuru dzīvesvieta deklarēta Siguldas novadā.

Šovasar pašvaldība un novada uzņēmēji pavisam nodrošinās darbavietas 313 jauniešiem. Kopumā pašvaldība bija saņēmusi 316 pieteikumus, bet diviem jauniešiem darbavietas tika atteiktas, jo skolēnu vecums neatbilda noteiktajiem kritērijiem. Viens jaunietis no piedāvātās darbavietas atteicies personīgu iemeslu dēļ.

Nodarbinātības pasākumos iesaistītie jaunieši strādās divas nedēļas vai vienu mēnesi, četras stundas dienā – 20 stundas nedēļā, saņemot atlīdzību, atbilstoši valstī noteiktajai minimālajai darba algai par faktiski nostrādāto laiku. Skolēnu darba alga tiks segta no Siguldas novada pašvaldības budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!