Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) šobrīd saņemti astoņi iesniegumi par iespējamiem pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitāciju laikā, stāsta KNAB preses pārstāve Laura Dūša.

Piecos iesniegumos minētas aizdomas par slēpto aģitāciju. KNAB jau pagājušā nedēļā paziņoja, ka pārbauda iesniegumā minēto informāciju.

Dūša arī minēja, ka neviena partija nav pārsniegusi Eiropas Parlamenta vēlēšanām pieļaujamo izdevumu apmēru limitētajiem aģitācijas izdevumiem, lai gan jau ziņots, ka līdz 15.maijam divas partijas bija sasniegušas 98% pieļaujamo izdevumu apmēru limitētajiem aģitācijas izdevumiem - visu veidu reklāmas izvietošanai, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai.

Jau ziņots, ka priekšvēlēšanu aģitācijas periodā pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām - no 25.janvāra līdz 24.maijam - partija vai to apvienība priekšvēlēšanu izdevumiem drīkst izlietot summu, kas nepārsniedz 317 247 eiro.

Ja priekšvēlēšanu aģitācijas perioda laikā KNAB konstatē, ka partija vai to apvienība, kā arī ar tām nesaistīta persona ir veikusi aģitāciju par summu, kas pārsniedz tām noteikto pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apmēru, KNAB priekšnieks pieņem lēmumu par aizliegumu veikt turpmāko priekšvēlēšanu aģitāciju par maksu.

Kopš 2009.gada, kad spēkā stājās minētā likuma norma, KNAB nav bijis nepieciešams realizēt ar likumu piešķirtās tiesības apturēt kādas partijas vai to apvienības maksas priekšvēlēšanu aģitāciju.

KNAB aicina iedzīvotājus sniegt informāciju par iespējamajiem pārkāpumiem, tostarp slēptās aģitācijas un administratīvo resursu izmantošanas gadījumiem saistībā ar partiju veiktajām vēlēšanu kampaņām.

Eiroparlamenta vēlēšanas notiks sestdien, 24.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!