Sestdien, 24. maijā, Limbažu novada Vidrižu pagasta "Melngaiļos" ikviens mīļi aicināts uz dziedāšanas svētkiem, kas veltīti latviešu komponista, folklorista, mūzikas kritiķa un publicista Emiļa Melngaiļa 140 gadu jubilejai, informēja Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

"Melngaiļos" vienkopus pulcēsies 68 jauktie un sieviešu kori ar vairāk nekā 2000 dziedātājiem no visas Latvijas, kā arī 500 bērnu un jauniešu no Limbažu, Alojas un Salacgrīvas novadiem.

Melngaiļa dzimtajās mājās visas dienas garumā būs iespēja piedalīties komponista iemīļotajās aktivitātēs – makšķerēšanā, riteņbraukšanā un šaha spēlē.

Plkst.12.00 izskanēs Limbažu, Salacgrīvas un Alojas novadu skolu koru koncerts.
Savukārt plkst.13.30 jaunuzceltajā Igates Sv.Jāņa Kristītāja un Marijas Magdalēnas baznīcā notiks garīgās mūzikas koncerts, kurā dzirdēsit Saulkrastu jaukto kori "Anima" un jaukto kori "Ogre". Plkst.17.30 ikviens aicināts uz ekumēnisko dievkalpojumu.

Plkst.19.00 sāksies svētku koncerts "Birzēs i norās". Koncertā dzirdēsit vairāku mūsu šī gada zīmīgo komponistu – jubilāru - Jāņa Cimzes, Alfrēda Kalniņa, Pētera Barisona, Jāņa Kalniņa, un citu komponistu kora daiļradi, tiesa, nozīmīgāko vietu atvēlot Emiļa Melngaiļa kora mūzikai," stāsta svētku mākslinieciskais vadītājs Kaspars Ādamsons. Koncerta režisore – Sandra Mieze.

Svētku noslēgumā, plkst. 21.00 ikviens aicināts piedalīties ballē, kas notiks turpat "Melngaiļu" brīvdabas estrādē.

Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!