Foto: LETA
Starptautiskajai Bērnu dienai veltīta pasākuma dēļ nereģistrētajai organizācijai "Nepilsoņu kongress" (NK) atkārtoti nācies pārcelt 30.maijā paredzēto koncertu. Tagad Rīgas domē iesniegts jauns pieteikums rīkot koncertu 6.jūnijā, informēja NK aktīvists Aleksandrs Gapoņenko.

Viņš skaidroja, ka, respektējot pašvaldības lēmumu dot priekšroku Bērnu dienas pasākumam, NK bez liekiem iebildumiem pieteicis jaunu koncerta datumu - 6.jūniju. Tomēr, ja arī 6.jūnijā pašvaldība neļaus NK rīkot koncertu, "Saskaņas centrs" (SC) ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu priekšgalā var necerēt uz panākumiem gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, brīdina Gapoņenko.

Kā ziņots, NK iepriekš plānoja rīkot koncertu Rīgā 27.aprīlī, bet Rīgas pašvaldība, pamatojoties uz Drošības policijas (DP) norādījumiem par iespējamiem konfliktiem, iecerēto pasākumu aizliedza. DP vēlāk skaidroja, ka NK plānotā koncerta mērķis bija veicināt etnisko spriedzi. Pēc tam NK pieteica jaunu koncertu 30.maijā.

Gapoņeko DP ierindojusi starp aktīvākajiem Krievijas tautiešu politikas pārstāvjiem Latvijā. Šajā sarakstā ir arī Vladimirs Lindermans, Viktors Guščins, Josifs Korens, Elizabete Krivcova, Illarions Girss, Jevgēnijs Osipovs, Margarita Dragiļe, Jeļena Bačinska un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!