Foto: LETA
Rīgas domes Sociālajā dienestā no 1.jūnija iespējams saņemt pabalstus mācību līdzekļu iegādei, informē Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Tiesības uz šādu atbalstu ir ģimenēm, kuras deklarējušas savu pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā gadu pirms pabalsta pieprasīšanas un kuru ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192,09 eiro katram ģimenes loceklim.

Pabalstu piešķir vispārizglītojošās vai profesionālās izglītības iestādes audzēknim, kurš nav sasniedzis 20 gadu vecumu, un sociālās korekcijas klašu audzēkņiem pabalstu piešķir bez vecuma ierobežojuma. Pabalsta apmērs ir 35,57 eiro katram skolniekam.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim līdz 31.oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā un, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, jāiesniedz rakstisku iesniegumu un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.

Informāciju par sociālā darba speciālistu pieņemšanas laikiem un atbildes uz jautājumiem par sociālajiem pakalpojumiem un sociālajiem pabalstiem Rīgas pašvaldībā var iegūt, zvanot pa Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 17 un piektdienās no plkst.9 līdz 16. No plkst.17 līdz 21 darbojas automātiskais atbildētājs. Papildu informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem Rīgā var iegūt Labklājības departamenta mājaslapā "www.ld.riga.lv".

Pērn pabalstu mācību līdzekļu iegādei saņēma 3962 rīdzinieki, un kopumā 2013.gadā pabalstam mācību līdzekļu iegādei izlietoti 140 935 eiro. Šogad pabalstam plānots izlietot 177 850 eiro, sniedzot atbalstu 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!