Foto: DELFI

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pirmdien, 9.jūnijā,  tikšanās laikā ar kabeļoperatoriem vienojusies kopīgi strādāt pie tiesiskā regulējuma pilnveidošanas, lai turpmāk padarītu legālu programmu testa režīma izmantošanu uz laiku, līdz tiek lemts par attiecīgās programmas retranslācijas atļauju, tā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja NEPLP pārstāvji.

NEPLP pirmdien tikās ar Krievijas TV programmas "Planeta RTR" tiesību turētāju SIA "Baltic Media Union" un vairākiem kabeļoperatoriem, kuri ir vērsušies NEPLP ar vēlmi Latvijā retranslēt "Planeta RTR" vai arī jau veic šīs programmas retranslāciju bez atļaujas, lai pārrunātu ar TV programmām saistītos jautājumus.

Kā norāda NEPLP, patlaban "Planeta RTR" retranslāciju Latvijā daži kabeļoperatori nodēvējuši par retranslāciju "testa režīmā".

NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants pēc tikšanās skaidroja, ka NEPLP nolūks bijis ar kabeļoperatoriem pārrunāt tos padomes lēmumus, kas varētu ietekmēt viņu biznesu, kā arī atkārtoti skaidrot NEPLP nostāju, piemēram, par programmas "Rossija RTR" retranslācijas ierobežošanu. "Esmu gandarīts, ka sarunas gaitā izskanēja virkne priekšlikumu par uzlabojumiem Latvijas tiesiskajā regulējumā, lai TV programmu retranslācijas nosacījumus padarītu skaidrākus un visi komersanti būtu vienlīdzīgos konkurences apstākļos," norāda Dimants.

NEPLP patlaban gaidot papildu informāciju, kā arī programmas ierakstus no "Planeta RTR" pilnvarotā pārstāvja "Baltic Media Union". Pēc prasītās informācijas saņemšanas NEPLP tuvākajā sēdē izskatīšot vairāku komersantu iesniegumus, kuros lūgta NEPLP atļauja "Planeta RTR" retranslēšanai Latvijā.

Kā ziņots, iepriekš NEPLP brīdināja kabeļoperatorus par "RTR Planeta" retranslāciju bez atļaujas, uzsverot, ka "retranslācija var notikt tikai pēc retranslācijas atļaujas saņemšanas no NEPLP. Līdz šim nav pieņemti lēmumi par TV kanāla "RTR Planeta" retranslāciju Latvijā.

NEPLP iepriekš pavēstīja, ka TV programma "Planeta RTR", pēc programmas pilnvarotā pārstāvja SIA "Baltic Media Union" vēstulē NEPLP sniegtās informācijas, ir Latvijā uz laiku aizliegtā kanāla "Rossija RTR" viena no versijām.

NEPLP pieņēma lēmumu uz trim mēnešiem ierobežot TV kanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijā, jo programmas ziņu un citos raidījumos konstatēta kara propaganda, kas pārkāpj Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu. Šāda informācija programmā "Rossija RTR" tikusi atspoguļota regulāri.

NEPLP lēmums stājās spēkā 8.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!